Agrokor najavio nova ulaganja i širenje

Bez autora
Jun 05 2016

Koncern Agrokor nakon Abrakadabre, u koju je uložio 40 milijuna kuna, planira i ostale svoje online biznise prebaciti na tehnološku platformu SAP Hybris, moglo se doznati u četvrtak u Zagrebu na SAP Forumu 2016. Tehnološka platforma iznimno je važan dio e-trgovine jer određuje mogućnosti, brzinu uvođenja inovacija i način na koji će online trgovac moći realizirati svoju ponudu. Direktor razvoja tvrtke A007, kaže da je Agrokor u posljednjih 12 godina u svoj online biznis uložio 10 milijuna eura.

Agrokor najavio nova ulaganja i širenjeKoncern Agrokor nakon Abrakadabre, u koju je uložio 40 milijuna kuna, planira i ostale svoje online biznise prebaciti na tehnološku platformu SAP Hybris, moglo se doznati u četvrtak u Zagrebu na SAP Forumu 2016.

Tehnološka platforma iznimno je važan dio e-trgovine jer određuje mogućnosti, brzinu uvođenja inovacija i način na koji će online trgovac moći realizirati svoju ponudu.

Hrvoje Kujundžić, direktor razvoja tvrtke A007, kaže da je Agrokor u posljednjih 12 godina u svoj online biznis uložio 10 milijuna eura.

"SAP Hybris odabrali smo jer se njegov razvoj poklapa s razvojem Abrakadabre u budućnosti, a u Agrokoru imamo još online biznisa koje želimo prebaciti na Hybris platformu", kaže Kujundžić.

Prvi idući na tu bi platformu mogao preći KonzumKlik, neslužbeno doznajemo, a na popisu je navodno i online biznis Velproa. Paralelno, Agrokor se priprema za širenje Abrakadabre u Sloveniju, a zatim u Srbiju.

Pri tome se nada iskoristiti popularnost svojeg MultiPlus programa lojalnosti na kojem u Hrvatskoj ima 1,34 milijuna korisnika, a u ostatku regije njih 680 tisuća.

Hrvoje Ljubičić, direktor e-commerce poslovanja mStarta, kaže da im je cilj u razvoju ponude nastaviti naglasak stavljati na sadržaj i inspiraciju kupaca na kupnju.

"Nećemo gurati direktne ponude", kaže Kujundžić. Zadovoljan je što su od početka trgovcima i partnerima omogućili da s Abrakadabrom surađuju kroz četiri poslovna modela: drop-shipping, marketplace, cross-docking i klasični deposit.

Prema onome što je dvojac iz Agrokora prezentirao, Abrakadabra će ponuditi i mogućnost B2B i B2B2C trgovine, ali i model po kojem će fizičke osobe moći međusobno prodavati svoju robu, tzv. C2C model.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik